Женски навици, които дразнят мъжете

Жените сме цяла Вселена. Необятна и… непонятна за мъжете.

След десетилетни усилия можем да се похвалим с рязко подобрение в комуникацията с мъжете. Сякаш вече говорим на един език и се разбираме добре.

Успяхме да се договорим, че домакинската работа и гледането на детето вече са задължения и на двамата родители, а не само женска задача.

Романтичните вечери не са само блян и излизането с приятели не е занимание само за мъжете.

В същото време остават редица недоразбрани женски навици, които изумяват мъжете и ги карат да се чувстват в нашата компания наистина като придружени от слязло от Венера извънземно.

Допитахме се до близки на екипа ни мъже кои са женските навици, които ги изумяват и те с радост ни отговориха. И с плаха надежда, че може и да се променим…

Ето кои са тези навици:

 

Сутиените с подплънки

„Аз знам истината и я харесвам. Тя знае, че знам и живеем щастливо. Защо продължава да носи тези бронирани с дунапрен сутиени“, възкликна преди време един мъж и възклицанието му отекна в женското ни съзнание.

Истината е, че жените се гласят най-вече заради другите жени и слагането на сутиен с подплънки е само едно от оръжията, с което жената да покаже преимущество пред себеподобните си.

Да, има случаи и дрехи, за които сутиенът е абсолютно необходим, но извън тях дишайте със свободни гърди, изключително разпускащо е.

 

Непостоянството

Смяната на мнението по около 1000 пъти на деннаистина влудява мъжете.

Знаем колко е трудно човек да държи на думата си когато още в следващия миг се появяват обстоятелства, които те карат да си смениш мнението, но все пак, в името на женската чест, да се опитаме да сме по-постоянни.

 

Подценяването на големите проблеми и надценяването на малките

Превръщанетона мухата в слон и обратно е чудесно умение на почти всяка жена.

Изплаканите сълзи заради счупена чаша, драмата заради неуспешната прическа, скандалът заради забавена/забравена поръчка в ресторанта – една жена наистина знае как да създаде драма от всяка ситуация.

Това, което не знае една жена, е колко сериозно е да караш без гражданска отговорност, без зимни гуми, без сменено масло, да оставиш тръбата в банята да си течеи просто да попиваш водата.

Забравената печка също не е дреболия, а си е чудесен повод за драматична сцена, защото последиците биха били много по-сериозни от един счупен нокът.

 

Хаосът

Краткото ни проучване, направено за нуждите на този материал, показа, че има много повече разхвърляни жени, отколкото мъже и че това истински дразни мъжете.

Да, те не разбират, че купът дрехи е само следствие отбогатата ни душевност, а неизмитите чинии – показател за активен културен живот, но малко ред не е лошо да има.

 

Ей сега

Ей сега излизаме от мола, само да обиколя още 134 магазина. Ей сега съм готова, само да вляза да се изкъпя, изсуша, намажа с лосион, гримирам, преоблека четири пъти и преобуя още 3 защото не мога да реша кои обувки да си сложа.

Женската мудност е пословична, а нервите на мъжете заради нея вероятно са станали дебели като корабни въжета.

 

Синдромът „нямам какво да облека“

Гледката на отчаяна женав средата на куп дрехи, която гледа жално и казва„Нямам какво да облека“ е толкова неразбираема за мъжете, колкото би била за всички ни гледката на летящ розов слон над полета с ечемик в Лудогорието.

Мъжетенаистина не разбират как може да имаш толкова много дрехи, а да няма какво да облечеш.

Все още не се е родила и жена, която да успее да обясни онзи яд, премесен с тъга и нервност, който се заражда някъде в стомаха, когато се изправим сутрин пред неопровержимата истина, че да, нямаме какво да облечем.

 

Прекалено много грим

Няма мъж, който да харесва силно гримирана жена.

Лице, което се крие под десетки пластове грим и устни,начервени толкова силно, че чак заслепява, не те привлича да го докоснеш, да не говорим да го целунеш.

Цялата процедура по постигането на този съвършен в нашите очи и наплескан в техните очи вид също ужасно много ги дразни.

Да, ние уж го правим за тях, но истината е, че те ни харесват естествени.