Ето как можете да се отървете от досадния пърхот

Проблемите с пърхота засягат почти 50% от населението на Земята. Те могат да съсипят самочувствието ни и да ограничат социалния ни живот.

Всяка жена се старае да има красива и лъскава коса, а подобен проблем определено би затруднил всяка дама, когато иска да използва това женско оръжие.

Оказва се, че пърхотът има сезонност и се задълбочава именно през есента и пролетта. И въпреки че в магазините за козметика има изобилие от продукти, предназначени за лечение на пърхот, естествените и дермaтологично одобрените са много по-ефективни.

За да можем по-лесно да се отървем от пърхота, сме подготвили 3 лесни и достъпи решения, които ще ни помогнат да си възвърнем самочувствието:

Натурални масла

Натуралните масла открай време се използват при проблеми с кожата, ноктите и косата.

Маслото от чаено дърво се използва за лечение на заболявания, вариращи от акне до псориазис. То съдържа мощни антимикробни и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите на пърхот.

Друго масло, което помага е кокосовото. То често се използва като естествено лекарство срещу пърхот, тъй като подобрява хидратацията на кожата и предотвратява сухотата, която влошава пърхота. То също има антимикробни свойства.

Алое вера често се добавя към козметиката за здраве на кожата. Когато се прилага върху кожата, растението помага за лечение на кожни състояния като изгаряния и пърхот.

Спокойствие и здравословно хранене
Счита се, че стресът влияе върху много аспекти на здравето. Докато самият стрес не причинява пърхот, той може да влоши симптомите на сухота и сърбеж.

Поддържането на високи нива на стрес в дългосрочен план може да потисне активността на имунната система. Това намалява способността на тялото ни да се бори с някои от гъбичните инфекции и състоянията на кожата, които допринасят за пърхота.

Липсата на мастни киселини също са жизненоважни за здравето на кожата. Те помагат за управление на производството на себум и хидратацията на кожата, а липсата им предизвиква сухота и задълбочава проблемите с пърхота.

Пробиотиците пък помагат за засилването на имунната функция и помагат на тялото да се бори срещу гъбичните инфекции, които причиняват пърхот.

Дерматологично тестван шампоан
Forforin Clinical шампоани при сух и мазен пърхот подхранват кожата, предотвратяват възпаленията, намаляват сърбежа и защитават скалпа. Съставките им са на растителна основа и включват масла, които са с щадящо действие. Шампоаните могат да се използват по-продължително време.

Forforin Clinical с интензивно действие върху сухия пърхот съдържа тензиди – съставки с меко действие,които поддържат киселинната и не водят до изсушаване.

Маслиновото масло подхранва скалпа и образува защитен филм върху раздразнената кожа на главата. Маслото от мента успокоява сърбежа и освежава кожата на главата, глицеринът хидратира скалпа, а витамин Е и фармацевтичният кофеин имат стимулиращо действие и придават виталност, блясък и здравина на косата.

Forforin Clinical с интензивно действие върху мазния пърхот успокоява сърбящия скалп, намалява свръхпроизводството на себум и забавя омазняването. Формулата му с интензивно действие върху мазния пърхот въздейства благотворно на микрофлората на скалпа, предотвратява свръх производството на себум и успокоява сърбежа.

Пантенолът в шампоана подпомага естествената хидратация на скалпа и допълнително го успокоява. Маслото от розмарин охлажда и освежава скалпа, екстрактът от маслинови листа и масло от евкалипт подхранват скалпа и косъма, а витамин Е и фармацевтичният кофеин, подхранват косата като й дават виталност и блясък.

Forforin Clinical шампоани при сух и мазен пърхот се прилагат с нежни масажни движения, върху влажна коса, поне 3 пъти седмично. Оставят се да престоят минимум 1 минута, след което се изплакват обилно с хладка вода. За видими резултати трябва да се прилагат поне 2 седмици и да по възможност да се избягва употребата на сешоар.

Справянето с един от най-разпространените кожни проблеми не само ще подобри социалния ни живот, но и ще ни даде възможност да изразяваме себе си и същността си чрез красивата коса.