Етерични масла и витамини за здрави нокти

В основата на красивия маникюр са здравите и добре поддържани нокти. Домакинските задължения, поставянето на гел лак, спазването на драстични диети, може да влоши състоянието на ноктите. Ето защо е добре ежедневно да се грижим за тяхната здравина, включвайки в бюти рутината си някои етерични масла и витамини. Вижте кои.

 

Витамин Е

Витамин Е един от най-добрите витамини за укрепване на ноктите. Той подобрява кръвообращението, което е важно за растежа и заздравяването на ноктите. Не забравяйте да обогатите менюто си с храни съдържащи витамин Е, а също така може да си правите и масаж на ноктите и кожичките около тях с витамина.

Арганово масло

Едно от най-добрите за коса, кожа и нокти. Това, което прави аргановото масло толкова уникално е, че то съдържа незаменими мастни киселини като олеинова, палмитинова, стеаринова, витамини А, Е. Редовната му употреба подхранва в дълбочина кожата. Може да го ползвате за масаж на кожичките около ноктите, като това ще помогне и за по-бързия и добър растеж на самите нокти.

 

Масло от семена от моркови

Чудесно масло с редица предимства за здравето и красотата (повече за него може да прочетете тук). То е богато на бета каротин, витамини А и Е. Редовното му нанасяне възстановява влагата и подобрява състоянието на сухите и напукани кожа и нокти.

 

Етерично масло от смирна

Това масло не само подпомага растежа на ноктите, но намалява сухотата, изтъняването и чупливостта им. Ако ще масажирате маслото върху или около ноктите си, комбинирайте го с други масла, тъй като е концентрирано и може да оцвети ноктите ви.

 

Масло от гроздови семена

Още едно етерично масло, което ще направи ноктите ви по-здрави и красиви. То съдържа витамини С, D и Е, мастни киселини и полифеноли, които могат да предотвратят преждевременното стареене.

 

Масло от лимон

Лимоновото масло има укрепващи свойства, които могат да помогнат на слабите и чупливи нокти да подобрят своята здравина.