Дрехите, които не трябва да носите, за да имате елегантна визия

Често се случва да ни е трудно да се разделим с любимата си пола, шал, тениска… просто защото ги обожаваме, нищо че отдавна вече не са на мода. Но това понякога може да се окаже опасно.

Външният ти вид може да бъде напълно различен. Всеки ден и всяка вечер можеш да изглеждаш по различен начин – по-изискана, по-спортна, по-дръзка или по-непретенциозна. Както се казва – колкото тоалети, толкова жени.

Често срещан е и проблемът, когато ни е трудно да се разделим с любимата си пола, шал, тениска… просто защото ги обожаваме, нищо че отдавна вече не са на мода. Но това понякога може да се окаже опасно. Да, на пръв поглед изглежда безобидно, защото все пак всеки сам решава какво да носи, но понякога се явява като сериозен стайлинг проблем. Ето кои са най-честите грешки, които допускаш.

 

Къса пола (стил „камбана“)

Късите поли “камбана” бяха популярни през далечната 2012-2013 г. Най-често изработени от плътни материи, които стоят прави надолу. Сега, през 2020 г., чудесна алтернатива на късата пола “камбана” би била широка или тясна среднодълга пола. Особено актуални ще бъдат полите от цветна изкуствена кожа. Те могат да се носят както с по ежедневни ботуши, така и с цветни, с високи токчета.

 

Шапка с камъни

Шапка в стил „камъни-блясък-камъни“ е еднопосочният билет към възприемането на визията ти като не особено добра. Блестящите кристали и камъни развалят много успешно стандартната ежедневна шапка. А да не говорим, че изглежда още по-катастрофално, когато е в комбинация с плътно прилепнало яке или парка с пухкава кожа.

 

Скъсани дънки

Дънките с много кръпки и дупки отдавна вече не са на мода също. Затова не се притеснявай, купи си “най-скучните” и класически дънки, гаранция е, че ще бъдеш по-актуална и добре възприета.

 

Спортна жилетка/елек в много ярък цвят

Носенето на пухкава спортна жилетка/елек в розов цвят, например, е невероятен риск. Този ярък нюанс перфектно подчертава визията ти, а и материалът, от който е изработена, така че всички недостатъци ще бъдат съвсем видими по възможно най-добрия начин. Изхвърли неестествените цветове от гардероба си, в полза на основните. Първо, изглеждат по-скъпи и луксозни и второ, позволяват да си комбинираш повече ежедневни тоалети.

 

Палто с цветна пухена яка

Палтата с цветни пухени яки са доста противоречиви модели. За да изглеждаш стилно и елегантно, задължително дрехата трябва да е скъпа. Не! Просто трябва да е добре подбрана и разумно съчетана. Тоест, когато палтото ти е с цветна яка, това веднага е предпоставка да се предположи, че тя не е естествена и то съвсем не е скъпо. Така че не изхвърляй палтото си, а просто му смени кожата и всичко ще бъде наред!

 

Високи боти до глезените

Боти на висок ток с платформа – веднага се връщаш в изминалото десетилетие. Да, тогава те се смятаха за много модерни, но сега такъв тип обувки карат визията да изглежда по-скоро дръзка и леко вулгарна, отколкото добре възприета. Нашият съвет е да предпочетеш класическия ботуш със стабилна равна подметка. Те със сигурност няма да излязат от мода (поне в следващите 5 години).

 

Голяма чанта (трапецовидна)

Имаше години, когато всички се избиваха, за да се сдобият с трапецовидна чанта. Без значение дали е маркова, или е реплика. Ако и на теб ти е останала такава – побързай да се отървеш от нея и по-скоро обърни внимание на стандартната правоъгълна версия в среден размер.