Домашна маска за лице с канела и мед

Тази маска за лице с мед и канела е подходяща предимно за хора, които имат раздразнена кожа с неестетични участъци, белези от акне или старчески петна. Естествените й съставки я правят чудесен избор за всеки тип кожа, защото ще подобри състоянието й.

Канелата има антимикробни и противовъзпалителни свойства и е прекрасен източник на манган, желязо, калций и други. Медът притежава антибактериални и антисептични свойства, освен това е богат на въглехидрати, минерали, ензими и протеини, благодарение на които се намаляват възпалението и зачервяването на кожата на лицето. Той има почти същото рН, както това на човешката кожа, което го прави чудесен и подходящ за нейния добър вид.

Домашна маска за лице с мед и канела
Съставките на тази универсална маска за лице са само две, но по желание към тях може да добавите и други според типа на кожата си. Подгответе си:

• 1 ч.л. канела на прах
• 2 с.л. мед
• Малка купа за смесване

1/2 чаена лъжичка растително олио може да добавите, само ако кожата ви е суха.

Смесете продуктите в купата и ако сместа е много гъста, може да добавите още малко мед в нея. Разбъркайте добре. Измийте лицето си го подсушете леко така, че кожата да остане леко важна. Нанесете равномерно от лепкавата кафява смес върху лицето, като избягвате зоната по очите. Легнете и се отпуснете със затворени очи. Оставете да подейства за 10-15 минути и изплакнете лицето си с хладка вода. Подсушете го и нанесете тонер. Може да си приготвите домашен от смес на една част ябълков оцет и две части дестилирана вода.

Използвайте тази домашна маска за лице с мед и канела през ден, за да постигнете видим ефект. След втория месец ще забележите заличаването на петната, пъпките или белезите по лицето си. Пълният курс на лечение включва 15 процедури.

Ето и още едно предложение с мед и канела, в което е добавено и мляко, което има способността да овлажнява кожата в дълбочина, а също така да я подхранва с полезни вещества и да запазва естествената й защита, грижейки се за хидро-липидния й баланс.

. 1 ч. л. пчелен мед;
. ½ ч. л. канела;
. 2 с. л. прясно мляко;

Малка купа за смесване
Продуктите се смесват добре в купата и маската се нанася равномерно върху почистено лице и шия. Оставя се да престои 5-10 минути, след което се измива с хладка вода. След подсушаване кожата се намазва с дневен крем.