Диетата на Адел, с която тя отслабна с повече от 40 килограма

В последните две, може би дори три години, британската певица Адел промени външността си почти до неузнаваемост, разделяйки се с повече от 40 излишни килограма. Какъв е режимът, който следва? Това е така наречената сиртуин диета, която е предпочитан диетичен план и от други знаменитости като Джоди Кид, сър Бен Ейнсли, Лорейн Паскал и други.

Какво е характерно за сиртуин диетата?

При нея се консумират определен вид храни в сурово състояние, които са с високо съдържание на сиртуин – вид протеин, който предпазва клетките в нашите тела, помага да се намалят възпаленията, елиминира дефектните гени, които предизвикват заболявания и напълняване, подобрява метаболизма. Тези полезни храни, не само подобряват здравето, но стимулират и синтеза на сиртуини от тялото ни.

Какви храни се включват в диетата?

Хранителният план се фокусира върху приема на здравословни сиртфуд храни, като: ябълки, цитрусови плодове, разрешава се червено вино, елда, орехи, разрешава се висококачествен тъмен шоколад, магданоз, фурми, каперси, сини боровинки, зелен чай, соя, ягоди, куркума, червен лук, зехтин, зеле кейл.

Диетата е разделена на две фази:

Първата е с продължителност от 1 седмица и включва ограничаване на калориите до 1000 ккал. В продължение на три дни, консумирате три зелени фреша или смутита и едно хранене, богато на сурови храни. Смутитата може да си приготвите с храните от списъка. Тук се разрешава и консумацията на пилешко или пуешко месо, което задължително трябва да е в комбинация с разрешените храни. Количеството на месото трябва да е наистина малко, за да не надвишите 1000 калории. От четвъртия до седмия ден, калорийният прием се увеличава на 1500 ккал за ден. Той се състои от 2 зелени смутита и две ястия, богати на сурова храна. Може да пиете зелен чай, кафе.

Втората фаза на сиртуин диетата е поддържаща и тя трае 14 дни. През втората фаза също се губят излишни течности и килограми. Опитайте се да не надвишавате приема от 1500 калории, като отново се придържайте към списъка с разрешени храни. Следвайте 3 хранения и прием на едно зелено смути. Внимавайте с количеството червено месо. През втората фаза може да си позволите червено вино, тъмен шоколад.

След приключване на диетата може да повторите двете фази колкото искате в зависимост от това как се чувствате. Сиртуидната диета дава добри резултати при продължително следване и в комбинация с редовна физическа активност. Адел също спортува.