Дженифър Анистън- най-популярната личност сред актьорите в САЩ

Дженифър Анистън е обявена за най-популярната личност сред актьорите и филмовите актриси в САЩ, съобщава The Hollywood Reporter.

Класацията, поръчана от списанието, е изготвена от аналитичната компания MVPindex. Тя е проучила предпочитанията на потребителите на социалните мрежи Facebook, Instagram, Twitter и YouTube. Анкетата е проведена през последната седмица на октомври.

Както е известно, Анистън в средата на октомври стартира личната си страница в Instagram, като избра първата публикация като съвместно селфи с приятелите си от поредицата “Приятели” – Кортни Кокс, Лиза Кудроу, Мат Леблан, Матю Пери и Дейвид Шуимер. Само за първите девет часа постът й получи близо 6 милиона харесвания.

През същото време актрисата успя да привлече подкрепата на аудитория от 3,7 милиона абонати.

Към днешна дата тази цифра се е увеличила до 18 милиона.

Така Анистън свали от лидерската позиция Дуейн Джонсън, по прякор “Скалата”, който заема почетно второ място. На трето място е актрисата Лили Райнхарт, а Камила Мендес и Габриел Юниън затварят първата петица.

50-годишната Анистън е позната на зрителите именно по поредицата “Приятели”. По време на снимките в него тя бе отличена с награди “Еми” в категория “Най-добра актриса в комедиен сериал” и “Златен глобус” в категория за “Най-добра актриса в телевизията (комедия или мюзикъл)”.

Анистън е една от най-високо платените актриси в Холивуд, като многократно е била призната от различни медии за една от най-привлекателните жени в света.