Грешки, които необвързаните жени правят

Няма жена, която да не се е разочаровала поне веднъж от някой мъж и да не знае десетки истории за нейни приятелки и техни приятелки попаднали на неподходящи мъже. На всякa й се е случвало, но не всяка умее да забрави да махне с ръка и да продължи.

И докато се опитваш да се правиш на горда, еманципирана и недостъпна, тайно сигурно си мечтаеш да намериш някой поне малко подходящ за теб. Все пак твоите качества са повече, отколкото си срещала сборно във всичките ти гаджета. Ти си умна, красива, добра, образована. Имаш си страхотна работа, много приятели, много ухажори, но… никой не е подходящ за теб.

Е, да, повечето ти приятелки си имат гаджета. Даже приятелката ти Ани, дето само се заяжда и прави скандали за всичко, и тя си има гадже, което я гледа в очите. Силвия, за която си сигурна, че рядко се къпе и е винаги с изпочупен маникюр, чак се ожени. Виолета, дето не знае какво е червило, и тя е с гадже.

Само ти и още две-три приятелки сте соло. А определено сте най красиви и най-забавни и най-най-най! Но какво сте виновни че няма подходящи за вас?! А и кога да намериш време за гаджета като си толкова заета? И как сред толкова боклуци да намериш точната половинка за теб?

Аз вярвам, че на всеки човек на земята се падат поне 100 подходящи половинки, хиляди четвъртинки. И ако ти наистина искаш да си имаш гадже, а нямаш, най-вероятно правиш една от следните грешки.

Няма свестни мъже за мен

Или изтърканото „по-добре сама, отколкото зле придружена”. Нали не го мислиш сериозно? Как така ще си заобиколена от абсолютно неподходящи? Все трябва да има някой, който да покрива поне един от високите ти критерии.

А замисляла ли си, че някой мъж може да си мисли същото за теб? И то само защото не те познава. Мъжете са по-прикрити и на повечето им трябва време, за да си покажат положителните страни.

Ако ти се струва, че този, дето те сваля напоследък, е скръндза и заядливко, не се знае какво ще стане, ако излезете само двамата.

Може и да е така, а може и да не е. Но за да разбереш, ще трябва да му дадеш шанс. И ако търсиш двойник на Брад Пит или Джони Деп, да знаеш че ще почакаш.

Това за вътрешната красота, която е най-важна, не е далече от истината. Нали се сещаш, че някой, ако изглежда перфектно, не само ти ще му се радваш. Ако пък ти се струва, че е много мълчалив или да си го кажем – тъп, най-вероятно е да е просто стеснителен. А и да не умен някой, няма да пострадаш, ако излезеш с него. Може да има други качества, които да го компенсират.

И въобще трябва да дадеш шанс, ако поне малко усещаш привличане. Ако не се получи, поне трупаш опит и разширяваш кръгозора.

 

Много съм заета, имам много работа и нямам време за гаджета

Хубавата новина е, че това го използват и мъжете. Но това да не те успокоява, защото звучи малко смешно. И говори по-скоро за нежелание, отколкото за невъзможност да си намериш гадже.

Естествено, че работата в наши дни е много важна. Ако стоиш до късно на работа, добре. Но все имаш свободен ден или уикенд, или вечер, които да прекараш с приятели.

Но ако изпускаш купони, за да си гледаш вкъщи сериала, или за да си изгладиш дрехите, на зле отиват нещата. Подреди си приоритетите. Всяка домакинска грижа трябва да е на второ място след приятелите. Особено ако и в работата си много натоварена. С домашна работа няма да се разсееш. А от приятни емоции никой досега не се е преуморил, а и да се преуморил – е в най-хубавия смисъл на тази дума.

 

Не ми трябва никой. И сама си се справям с всичко

Браво, че си оправна, но не е задължително да вършиш мъжка работа, дори и да можеш. Ти сама си оправяш компютъра, можеш да закачиш сама корниза и да боядисаш стените, а трябва ли? Какво пречи да помолиш някой мъж да свърши тази работа?!

Сигурно ще намериш приятел, който да дотича, щом разбере че търсиш помощ. И не че с него ще станете гаджета, щом е поправил сифона на мивката, но поне ще се почустваш за няколко часа безпомощна и определено по-женствена.

Психолозите твърдят, че при мъжете се забелязва феминизация, а при жените – маскулинизация. Но за мъжа е трудно да се почуства мъж до жена, която може практически да се справи с всичко. За да може да прояви мъжките си качества, трябва да му дадеш шанс.

Помоли го да свърши нещо вместо теб – като например той да определи мястото на срещата ви. И не се страхувай да му разкриеш слабостите си – например, че си изморена от работа, че се притесняваш за него или че те е страх да спиш сама.

Ако е пич/мъж/ на място, ще използва всяка възможност за да ти се докаже. Ако не е, не ти и трябва такъв.

 

Няма истинска любов

Казваш го, защото си се опарила веднъж или няколко пъти. Но, казвайки тези думи, най-вероятно се опитваш да се предпазиш от следващо разочарование или мъка. Подсигуряваш се, че и пак да уцелиш гредата, си го знаела предварително.

Настройвайки се за нещо лошо, което те очаква, по-вероятно е то да се случи, отколкото да не се случи. Ако ти непрекъснато си мислиш, че и този пич ще те зареже като предишния, има вероятност сама да си го изпросиш.

Настрой се положително към мъжете, без излишно високи очаквания. Не отричай любовта, само защото мислиш, че на теб няма да ти се случи.

Иначе казано – не затваряй вратата на любовта, преди да си я отворила.

 

Наплашила съм се от мъжете, като гледам приятелките си

Това, че половината ти приятелки са вече разведени, някои два пъти, а ти още не си се оженила, не трябва да те притеснява. Това не е задължителният финал на всяка връзка.

Те, според теб, не са случили на мъже и, изобщо, всички мъже са боклуци , но за да са се оженили дори веднъж, сигурно са се обичали. Никой не знае предварително какво ще стане след пет или десет години и никой не се жени, ако знае, че ще се разведе.

Не се влияй от чуждото мнение и не слушай чужди съвети. Животът си е лично твой и само ако пробваш , ще разбереш какво би станало с някое евентуално гадже.

Ако ще се отказваш, преди да си опитала, след месеци или години ще се чудиш какво би станал, ако не беше толкова мнителна и предубедена.

 

Аз компромиси не правя. Няма да се съобразявам с никой

Егоизмът е голяма работа. И една от най-честите причини самотните хора да са самотни. Ако мислиш само за себе си и как само на теб да ти е добре, не само без гадже, но и без приятели ще останеш.

Когато си с някой, е задължително да се съобразяваш с него и да отстъпваш понякога. Да изтърпиш някой мач по телевизора, да не си купиш нова чанта, за да имате повече пари за уикенда. Да понесеш поне за малко родителите му, които не понасяш.

Най лесно е да правиш само каквото на теб ти е приятно и да ходиш само там, където на теб ти се ходи. Само дето ще си сама. Като цяло и тук важи, че за да получиш , трябва да дадеш.

 

Мъжете искат само едно нещо – да спят с мен

Е, малко ли е? Особено ако не те познава, няма как да поиска да си говорите за литературата през Ренесанса. Няма нищо лошо, че някой гледа на теб като на сексуален обект.

Обратният вариант е доста по-неприемлив и даже обиден. За съжаление, мъжете не ни виждат като булки, когато ни свалят.

А и не е задължително мъжът да получи секс още на първата, че и на втората среща. Така че се радвай, когато си желана. Дори и само за секс.