Грешки в лакирането на нокти, които не трябва да правим

Всяка жена, която иска да спести малко пари и същевременно свободно време, което ще отдели за чакането в салона, си прави маникюра вкъщи. Това от една страна ѝ коства повече усилия. Но както повечето от нас знаят, резултатът от лакирането в домашни условия никога не е отличен.

Ще се наложи да пипнете дрехите си преди лакът да е изсъхнал, ще си ударите ръката без да искате или легнете под завивките, мислейки, че на маникюра му няма нищо… Все нещо ще се случи, за да развали онова, което сте направили с толкова хъс. Освен тези рискове, съществуват и някои навици, които саботират намеренията ви.

Какви грешки в маникюра допускаме най-често?

Лакиране на непочистени нокти

Не само когато има стар лак, а и в случаите, в които той е премахнат, но ноктите са омазнени или пълни с неравности, които трябва да се отстранят. Замърсяванията и недобре почистените и оформени нокти могат да намалят трайността на лака, който се поставя.

Преди да започнете да се лакирате, измивайте хубаво ръцете си и ползвайте пилата за нокти.

Поставяне на тънък слой лак

Много жени мислят, че като нанесат само един слой лак върху нокътя, той ще изсъхне по-бързо и маникюрът няма да се развали. Но истината е, че се случва точно обратното. За предпочитане е да лакирате на два пъти – така цветът ще е по-наситен и покритието ще изсъхне по-бързо.

Липса на основа

Сигурно често пропускате да сложите безцветен лак за основа, но ако покриете с него нокътните плочки, другият лак, който ще сложите след това, ще издържи за по-дълго. Освен това така лакът ще покрие отгоре по-лесно.

Използване на клечка за уши за почистване на несъвършенствата

Ако ръката ви трепери и не сте от най-прецизните, е нормално да изцапате кожата около ноктите с лак. Той се премахва най-лесно чрез клечка за уши, напоена в лакочистител или дървена, върху която сте омотали памук. Да, така ще премахнете несъвършенствата, но има голяма вероятност някоя власинка да полепне по още неизсъхналия лак.

Неглижиране на последващата грижа

Ако искате здрави нокти и хубав маникюр, грижите не свършват с лакирането. Независимо, че у дома не разполагате с възможностите, които има салонът за красота, поинтересувайте се какви масла са подходящи за овлажняване на кожичките около ноктите. Купете и ползвайте по-често крем за ръце, като втривайте продукта хубаво чрез въртеливи движения с пръстите.