Буферът за нокти прави маникюрът перфектен

Независимо дали обичате маникюр с декорации в ярки цветове или предпочитате сепъл безцветен лак, важно е да имате здрави и устойчиви нокти, които не се чупят или имат неравности. В този смисъл най-верния ви съюзник е буфер пилата за нокти. Тя ще подготви ноктите ви и ще позволи безпроблемно да продължите със следващите стъпки на маникюра.

 

Буфер за нокти: какво е това?

Буферът за нокти е един от онези инструменти, които ако откриете веднъж, вече не можете да се справите без него. Все повече жени оценяват неговата полза, разчитайки на буфера за нокти, за да създадат перфектен маникюр. Това е така тъй като без правилно подготвен нокът, прилагането на лак или рисуването на декорации е възможно да не дадат желания ефект.

Ето защо първата ви стъпка трябва да бъде използването на този инструмент. Буферът е много фина пила с характерната форма на паралелепипед, обикновено в бял цвят, макар да се срещат все по-често цветни варианти.

Свързано изображение

 

Какво е предназначенето на буфера за нокти?

Буферът матира нокътя и премахва всички несъвършенства и неравности върху плочката. Освен това, тъй като върху повърхността на нокътя се отлагат мръсотия, излишък от себум, остатъци от лепило и лак, буферът може да елиминира всичко това, като изглади нокътна плочка.

Едва след тази стъпка можете да продължите с последващо нанасяне на гел или обикновен лак. По този начин предпазвате плочката от натрупване на мръсотия и поява на неравности, което дава несъвършения резултат.

 

3 съвета при употребата на буфер пила

Буферът за нокти трябва да се използва внимателно, за да се избегне прекаленото изтъняване и отслабване на нокътя. Преминавайте по цялата повърхност, хоризонтално, за да я направи равномерна, търкайте леко без да натискате, за да премахнете неравностите.

В допълнение към стандартните квадратни буфери за нокти, на пазара се предлагат и така наречените 4-фазни буфери за нокти. Всяко страна на паралелепипеда има своя специфична функция. Така че инструментът трябва да се използва последователно и фазите са посочени номерирани на всяка страна: първата фаза се използва за пилене и скъсяване на нокътя, втората за определяне на формата му, третата за изглаждане на повърхността и премахване на всички несъвършенства и четвъртата, за да придаде блясък.

 

Ето и три правила, които да следвате при употребата на буфер пила:

използвайте буфера на всеки петнадесет дни, не по-често, като минавате по плочката два или три пъти, без да натискате прекалено силно, за да не отслабите нокътя;
използвайте буфера и върху ноктите на краката си, които са много по-склонни към образуването на неравности;
можете да пропуснете четвъртата фаза, която се състои в полиране на нокътя, ако смятате да продължите с прилагането на лака за нокти, за да позволите на горния слой на нокътя да абсорбира повече. Четвъртата стъпка, от друга страна, е много важна за онези от вас, които предпочитат да поддържат нокътя естествен, без да се отказват от лек блясък.