Аштън Кътчър стана на 42

Аштън Къчър е сред най-известните американски актьори на съвремието ни. Роден е на днешната дата през 1978 година. Той е още продуцент, бивш фотомодел и комедиен актьор, става известен с ролята си на Майкъл Келсо в сериала „Шеметни години“.

Създател и продуцент е на „Прецакването“, играе главните роли в следните Холивудски филми „Пич, къде ми е колата“, „Бракувани“, „Ефектът на пеперудата“, „Спасителен отряд“, и „Да си остане във Вегас“.

Той е и продуцент и съавтор на свръхестественото телевизионно шоу Room 401 и телевизионно риалити шоу Beauty and the Geek.

От няколко години Аштън играе една от главните роли в хитовия ситком „Двама мъже и половина“ в ролята на Уолдън Шмид, след като Чарли Шийн бе уволнен.

Бъдещата звезда расте в сравнително скромно семейство. Майка му работи в популярна компания за препарати за дома, а баща му е работник във фабрика. Баща му е от чешки произход, а майка му е от ирландско, немско и чешко потекло.

Кътчър расте в консервативно католическо семейство. Той има по-голяма сестра и разнояйчен брат близнак Майкъл, който претърпява трансплантация на сърце, когато братята са били малки деца. Като гимназист е тренирал борба. Признава, че не е бил голям талант, а контузия го кара окончателно да спре със спорта.

Признава, че като млад, за да се издържа, е работил доста неща, включително и метач и мияч на под. Твърди, че като студент дори му се е наложило един път да даде кръв за пари, които са му били необходими.

През 1997 година печели конкурс за модели в своя щат Айова. Така той започва модна кариера в Ню Йорк, още преди да стане актьор.

Малцина знаят, но Аштън е бил фаворит за ролята на летеца Дани във филма “Пърл Харбър”. В крайна сметка обаче продуцентите в последния момент избират за ролята Джош Хартнет.

Любовният живот на Аштън също е доста интересен. Една от първите му сериозни приятелки като актьор е покойната Британи Мърфиа, с която участват заедно в хитовата романтична комедия “Бракувани”.

През 2005 година актьорът се ожени за холивудската звезда Деми Мур, която е с 15 години по-възрастна от него. Бракът им продължи 8 години, но в крайна сметка двамата се разведоха.

През 2015 година Аштън се ожени за Мила Кунис, своята колежка от сериала “Шеметни години”, в който играеха влюбена двойка и години по-късно Мила разкри, че първата ѝ целувка е била на екран именно с Аштън.

Сега те имат две деца и едно много щастливо семейство!