Ан Хатауей днес става на 37

Ан прави своя дебют през 1999 г. в телевизионния сериал Get Real, но първата ѝ значима роля е в продукцията на Дисни „Дневниците на принцесата“ през 2001 г. След това тя продължава да се появява в семейни филми, сред които „Дневниците на принцесата 2“ и „Омагьосаната Ела“.

През 2005 – 2006 г. тя променя имиджа си и започва да играе в друг тип филми, като „Планината Броукбек“, Havoc, „Дяволът носи Прада“, в който си партнира с Мерил Стрийп – нейният идол, и „Да бъдеш Джейн“. Последните два филма бележат най-високия връх в нейната кариера.

Номинирана е за Оскар за Най-добра актриса за ролята си в „Рейчъл се омъжва“. През 2010 г. Тя изиграва ролята на Бялата кралица във филма на Тим Бъртън Алиса в страната на чудесата. Там Ан си партнира с Джони Деп и Хелена Бонам Картър. През 2012 г. изиграва Фантин във филма на Том Хупър „Клетниците“ по едноименния роман на Виктор Юго. За ролята си печели Оскар за Най-добра поддържаща актриса.

Играта на Хатауей е сравнявана с тази на Джуди Гарланд и Одри Хепбърн, която пък е любимата ѝ актриса.

 

Личен живот
Ан Хатауей в продължение на почти 4 години се среща с италианския бизнесмен Рафаело Фолиери, обвинен в разхищаването на 50 милиона долара, подарени от милиардера Роналд Бъркъл на фонд в помощ на католическите църкви. Ан Хатауей е съучредител на този фонд. Личните дневници на актрисата са приобщени към делото като доказателства на обвинението, но към самата актриса не са повдигнати обвинения. Скоро след скъсването с Рафаело Фолиери, Ан започва да се среща с актьора и дизайнер на бижутерни украшения Адам Шулман. През 2011 г. двамата обявяват годежа си. На 29 септември 2012 г. те се женят в градчето Биг Сър, Калифорния. На 24 март 2016 г. им се ражда син, Джонатан Роузбанкс.