Актрисата Дженифър Анистън празнува своя 51-ви рожден ден

Дженифър Анистън е родена на 11 февруари 1969 г. в Шърман Оукс, район на Лос Анджелис и както се досещате, е представител на зодиакалния знак Водолей.

Баща ѝ, гъркът Янис Анастасакис (Джон Анистън), е актьор, известен с ролята си в сапунения сериал „Дните на нашия живот“.

Той сменя гръцкото си име Анастасакис на по-американски звучащото Анистън.

След година, прекарана в Гърция, семейството се връща в САЩ и се установява в Ню Йорк, където баща ѝ печели роля в сапунения сериал „Love of Life“ и по-късно в „Search for Tomorrow“. През 1985 семейството се премества в Лос Анджелис, където баща ѝ вече се снима в „Дните на нашия живот“.

Дженифър Анистън се е снимала в над 50 игрални филма и телевизионни поредици, най-известната от които е „Приятели“. Продуцентите искат да я ангажират за ролята на Моника Гелър, но тя ги убеждава да я вземат за тази на Рейчъл Грийн.

Благодарение на ролята си на Рейчъл тя си спечелва световна слава.

На 29 юли 2000 г. се омъжва за секссимвола Брад Пит, с когото се разделят в началото на 2005-а, когато той я напуска заради Анджелина Джоли.

Има шест номинации за престижната телевизионна награда „Еми“ през периода 2000–2009 г., като печели единствено тази през 2002 г. През 2003 г. печели и „Златен глобус“ за ролята си на Рейчъл в ситуационната комедия „Приятели“. Ролята ѝ в сериала „Сутрешното шоу“ ѝ донесе статуетка за Най-добро дамско изпълнение от Наградите на гилдията на филмовите актьори през 2020 г.

От 2011-а Дженифър се среща с колегата си Джъстин Теру, с когото сключи брак през лятото на 2015 г. Двамата се разделят през 2017 г.