Активният въглен – едно от най-добрите средства за пречистване на кожата

Активният въглен се счита за една от най-добрите почистващи съставки. Неслучайно се използва все по-широко в козметиката. Той има свойството да озарява кожата, да я почиства и избелва. Способен е да поправи уврежданията от слънцето, от акне, както и дълбоко да почисти различни замърсявания в кожата, тъй като прониква в най-дълбоките ѝ слоеве.

Ето как можете да използвате активен въглен за красота.

За премахване на тъмни петна

Активният въглен може да се използва като средство за премахване на тъмни или пигментни петна по кожата. Той почиства безупречно и кара кожата да сияе. Неслучайно е освежаваща и почистваща съставка в редица козметични продукти за тази цел. Освен че премахва мръсотията от кожата, активният въглен атакува и неутрализира бактериите и микробите, причиняващи кожни възпаления.

Действа срещу акне

Черни точки, запушени пори, акне и гнойни възпаления по кожата могат да бъдат положително повлияни при почистване с активен въглен. Ако ви е омръзнало от всички тези проблеми, добавете натрошен активен въглен на таблетки в тоалетното си мляко за почистване на лице. Друг начин да го включите в грижата за акнетичната ви кожа е като стриете таблетка активен въглен и я примесите с малко масло от чаено дърво. С получената смес масажирайте кожата с помощта на памучен тампон. Сместа ще отнеме излишния себум от кожата, ще я успокои и почисти, като същевременно ще подейства противовъзпалително.

За избелване на жълти петна под мишниците

Ежедневно третираме мишниците с дезодоранти и други средства за спиране на изпотяването, които са агресивни и увреждат деликатната кожа в тази зона. В резултат могат да се появят жълти и кафяви петна под мишниците. Можете да ги избелите, като почистите с активен въглен, смесен с малко сода и вода, така че да се получи паста. Втрийте нежно с масажиращи движения в мишниците, за да въздействате върху оцветяването. Освен избелване тази смес ще ви помогне да убиете бактериите, да предотвратите кожни проблеми и да отстраните неприятната миризма.

За премахване на белези

Активен въглен, смесен с малко масло от сандалово дърво и розова вода действа добре за премахване и намаляване на белези от акне или такива с друг произход. Сместа може да се използва като маска и като ексфолиант, който стимулира регенерирането на клетките. Ще направи кожата ви по-сияйна и красива.

За ексфолиране на кожата

Детоксикирането на кожата е много важно, за да се стимулира обновяването на клетките и сиянието ѝ. Активният въглен успешно помага в тази посока. Можете да си направите ексфолираща паста със стрит активен въглен в комбинация с малко розова вода, мед, хума, които да разбъркате до получаване на гладка смес. Втрийте я във влажна кожа с масажиращи движения. Правете това 1-2 пъти седмично за чиста и здрава кожа.

За премахване на черни точки

Активният въглен почиства в дълбочина, което подпомага успешното изчистване на черните точки и запушените от себум и мъртви клетки пори. Вземете малко стрит въглен на прах. Смесете го с малко мед и захар за получаване на скраб. Втривайте в кожата 2 пъти в седмицата. Ефектът ще е почистване, подхранване и хидратиране наведнъж.